Skip to content

Tips bij nek- en rugpijn

Door gezond te leven, te blijven bewegen en positief in het leven te staan, herstelt u sneller.

Blijf bewegen

Nek- en rugklachten kunnen uw dagelijkse activiteiten behoorlijk in de weg zitten. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen, bijvoorbeeld fietsen of wandelen. Gaan liggen op de bank of in bed is niet nodig, integendeel: door veel te liggen kan de rugpijn erger worden. Door te bewegen maakt u uw nek en rug soepeler en sterker. Bewegen doet in het begin misschien pijn, maar kan geen kwaad. De pijn neemt meestal snel af na het oefenen. Houd vol en blijf rustig bewegen. Beweeg elke dag een beetje langer. De pijn verdwijnt dan geleidelijk.

Denk positief

Meestal is er geen sprake van schade en is er niets kapot in de nek of rug. De prognose bij nek- en rugpijn is goed. Hoe meer u piekert over uw pijn, hoe erger het lijkt. Negatieve maar ook positieve gedachten hebben invloed op uw herstel. Hoe meer zorgen u zich maakt, hoe minder snel u herstelt. Denk daarom niet teveel aan uw pijn en vertrouw erop dat het weer over gaat.

Leef gezond

Voldoende slapen, gezond en gevarieerd eten, niet of minder roken helpt bij uw herstel.

Blijf actief in werk en huis

Het is goed om actief te blijven, in huis of op uw werk. Misschien dat u de eerste paar dagen uw werkzaamheden wat moet aanpassen of ze wat langzamer moet doen. Belangrijk is om actief en in beweging te blijven.

 

 

Back To Top