Skip to content

Patiëntervaringen PhysioBalance

Hier kunt u de ervaringsverhalen lezen van een aantal mensen die een behandeltraject bij PhysioBalance hebben gehad. Meer recente ervaringen kunt u lezen op Zorgkaart Nederland. Dank voor het delen van jullie verhaal!

In mei 2020 heb ik gordelroos in mijn linker oor gehad. Deze heeft mijn evenwichtsorgaan beschadigd/kapot gemaakt. Na een medicijnenkuur bij de kno arts was ik daar uitbehandeld toen de gordelroos weg was . Maar ik was enorm duizelig, had concentratie problemen, kon niet lezen en vermoeid. Tot november was er wat verbetering maar ik kon nog steeds niet meer dan 2 uur werken. Van januari volgde ik een revalidatie die bleek gericht te zijn op acceptatie en verwerking. Ik wilde me echter niet alleen beter voelen, maar ook beter worden. Via via kwam ik in contact met PhysioBalance en voor het eerste bezoek had ze het kno verslag bestudeerd. Ze deed enkele testen en gaf me simpele oefeningen. Binnen een week voelde ik verschil, maar durfde dat nog niet te bekennen. 3 weken verder kan ik nagenoeg alles weer, ongelofelijk. Ze weet waar ze over heeft, geeft goede tips en duidelijke uitleg en het belangrijkste… ze heeft me beter gemaakt.

Tom

Ik ben bij Charlotte terecht gekomen na reeds jaren met draaiduizeligheid en evenwichtsklachten te hebben rondgelopen. Behalve haar grote deskundigheid viel me meteen haar oprechte warme aandacht op. Charlotte kijkt holistisch. Dat lijkt een open deur, maar dat echt in de behandeling uitdragen is een kunst. Charlotte kijkt naar de gehele persoon achter de klacht en mede daardoor is haar behandeling effectief. Charlotte legt steeds het accent op wat wél goed in plaats van op het “gebrek”, waardoor het vertrouwen in eigen kunnen toeneemt. Ik heb veel vooruitgang geboekt dankzij haar behandeling. Hoewel mijn evenwicht niet terug is op het oude niveau kan ik er nu beter mee omgaan. Haar oefeningen heb ik als een “gereedschapskistje” bij me en kan ik nu zelfstandig blijven doen. Tot slot: Charlotte heeft magische handen! Na een migraine aanval gaf ze me een nekmassage die ik voelde tot in mijn tenen en waar ik enorm van opknapte.

Anoniem

Via de huisarts ben ik bij Charlotte terecht gekomen omdat ik last had van flinke duizeligheid. Charlotte constateerde na een aantal vragen en testen dat ik last had van BPPD. Ze heeft me deskundig en duidelijk uitgelegd wat dit precies doet met je evenwichtsorgaan en hoe dit op te lossen is. Ik was met twee behandelingen van mijn klachten af en kreeg na een paar weken nog een email om te weten of alles goed met me ging! Charlotte is erg vriendelijk en professioneel en ik zou haar zeker aanraden bij anderen.

Renée

Al ruim 4 jaar vaak last te hebben gehad van mijn evenwichtsorgaan en daar geregeld mee naar de huisarts te zijn geweest waarbij deze aangaf dat er niks aan te doen was, werd ik dit keer heel heftig getroffen en kwam ik thuis te zitten. Waarbij de evenwichtsklachten extreem waren met heftige hoofdpijn erbij en continu misselijkheid. Ik kon niet meer functioneren binnen mijn gezin en was aan bed gebonden. Bij elke kleine beweging was ik dol en duizelig in mijn hoofd en daardoor moest ik steeds kokhalzen en verging ik van de hoofdpijn. Ook deze keer de huisarts weer gebeld die aangaf voor de hoofdpijn en misselijkheid wel iets te kunnen geven. Maar de klachten m.b.t. het evenwichtsorgaan kon ze niet verhelpen. Eventueel een doorverwijzing naar de KNO arts was het advies. Tot een collega van mijn man hoorde wat mijn klachten waren en die eigenlijk direct het advies gaf om ‘ PhysioBalance ‘ te bellen aangezien zij daardoor heel goed geholpen was met de soortgelijke klachten die ik had nu. Aangezien ik me dit keer zo slecht voelde heb ik meteen contact gezocht met Charlotte. Ik kan niet zeggen hoe blij ik daarmee ben geweest achteraf gezien. Na een aantal oefeningen werd bij de eerste afspraak BPPD geconstateerd aan mijn rechter oor. Ik werd meteen behandeld en de dag erna voelde ik me al meteen stukken beter. Ben daarna nog 1 x terug geweest en ben nu helemaal van mijn klachten af. Voel me weer helemaal helder in mijn hoofd en ben niet dol of duizelig meer geweest. Echt Super! Ik raad PhysioBalance iedereen aan, ben zelfs nog naar mijn huisarts geweest om mijn ervaringen te delen. Die gaat hier nu ook meer advies in geven bij haar patiënten met deze klachten. Charlotte bedankt!

Kim

Mijn traject met Charlotte heb ik als heel bijzonder ervaren. Een kleine 1,5 jaar geleden ben ik op de fiets aangereden door een auto, waarbij ik een hersenkneuzing heb opgelopen. Na een succesvol revalidatietraject, bleef ik last houden van duizeligheid en een “wattig” gevoel in mijn hoofd. Zo had ik dagelijks bij het gaan liggen en opstaan last van duizelingen, maar bijvoorbeeld ook tijdens het wassen en drogen van mijn haren en als ik door een grote winkel heen liep (steeds naar links en naar rechts kijken). Het belemmerde mij iedere dag. De verpleegkundig specialist die mijn revalidatietraject in het ziekenhuis begeleidde, heeft mij doorverwezen naar Charlotte. Al na het eerste telefoontje had ik er, door de vragen die ze stelde en haar deskundigheid, vertrouwen in dat ze mij kon helpen. Tijdens de eerste afspraak gaf Charlotte uitgebreid uitleg over posttraumatische duizeligheid, hoe dit heeft kunnen ontstaan en waarom het niet uit zichzelf over is gegaan. Ze constateerde BPPD, zowel links als rechts en we hebben toen meteen links behandeld. Na een week kwam ik terug voor de volgende afspraak en bleek het probleem aan mijn linkerkant al opgelost te zijn! Ik kan niet in woorden uitdrukken wat het met je doet, als je na zo’n lange tijd opeens geen erge duizeligheid meer ervaart. Na de tweede behandeling bleek na een week dat ook de duizeligheid rechts was verholpen. Wat een verademing! Ik kan nu alles weer spontaan doen, zonder terughoudend te zijn en dingen uit de weg te gaan. Nu ik geen duizeligheid meer ervaar, besef ik pas hoeveel last ik hiervan had, ook op momenten waarbij je het niet duidelijk merkt. Als je last hebt van duizeligheid, zou ik je van harte aan willen bevelen om je te laten behandelen door Charlotte. Ze heeft mij mijn vrijheid weer teruggegeven. 

Margot

Na een operatie aan mijn oor en tegelijkertijd doorgemaakte virusinfectie, bleek mijn evenwichtsorgaan niet meer te functioneren. Neuritis vestibularis. Doodziek. Kon letterlijk niet meer op mijn benen staan. De kno-arts was er wat laconiek over en gaf wat papieren met een paar oefeningen. Zonder uitleg of begeleiding of iets. Dat werkte niet. Bij toeval van een kennis over Charlotte gehoord. Gelukkig!! Gemaild en dezelfde dag een telefoongesprek. Afspraak gemaakt waar ik snel terecht kon. Super. Na intake, gerichte oefeningen gekregen met geweldige coaching. Ik voelde me direct vertrouwd en begrepen bij haar. Charlotte straalt dat vertrouwen uit.
Na een paar maanden ging het al veel beter. Ik ben veel stabieler. Kan weer kleine afstanden zonder stok lopen en fiets weer (met helm). Ook het feit dat zij contact houdt, ook zonder dat je een afspraak hebt, geeft veel vertrouwen. Altijd mogen bellen, appen of mailen en haar advies kunnen vragen geeft veel vertrouwen. Zo blij dat ik bij Charlotte terecht gekomen ben. Ik ben er nog niet. Maar door steeds oefeningen thuis te doen zal het beter worden. Ook mijn kno-arts gewezen op haar praktijk. Begeleiding en coaching zijn zo belangrijk. Charlotte bedankt.

Rina

December 2018 ben ik door mijn fysiotherapeut in Elst doorverwezen naar Charlotte Houtackers, omdat de duizeligheidsklachten en het onstabiel lopen toch weer toenamen. Hij vindt haar beter gespecialiseerd in evenwichtsproblemen en stuurde mij door voor een intensievere behandeling. Gelukkig kon ik vrij snel bij Charlotte terecht en zij had alle aandacht voor mij en mijn evenwichtsproblemen. Ben begonnen met de oogbewegingtherapie en na een aantal weken begonnen mijn klachten te verminderen. Vooral het lichte gevoel in mijn hoofd verdween, wat voor mij al een hele geruststelling was. Ik stond op de wachtlijst voor een speciale therapie in het militair revalidatiecentrum in Doorn en na 9 maanden wachten kon ik daar eindelijk terecht. Charlotte is een keer mee geweest naar deze therapie zodat zij zich daar een beeld bij kon vormen en vakinhoudelijke vragen kon stellen. Samen met de therapie van Charlotte en de therapie in Doorn ben ik nu zover dat ik weer volledig aan het werk ben en mij in het dagelijkse leven weer goed kan redden. Fijn is het om te weten dat ik Charlotte altijd mag bellen wanneer ik met vragen zit.

Mary

Vanwege terugkerende duizeligheid klachten, ben ik via de huisarts terechtgekomen bij Charlotte / PhysioBalance. Ik kon op korte termijn behandeld worden. Ze heeft mij in enkele behandelingen van mijn klachten afgeholpen. Haar benadering en deskundigheid geven vertrouwen.  Ik zal haar opnieuw benaderen, indien de bppd klachten terugkomen.

Fransje

Vorige week donderdag wilde ik ’s nachts opstaan en was volledig mijn oriëntatie kwijt. Alsof ik een vuistslag kreeg viel ik terug op mijn bed. Daarna nog 4 x hetzelfde gevoel dit was erg naar. Huisarts gebeld en ik kon meteen komen. Ik bleek last te hebben van BPPD. Dat bleek uit een test aldaar. Kreeg telefoonnummer van Charlotte en kon vrijdagochtend al terecht. Was erg angstig de hele dag bij elke beweging die ik maakte. Charlotte deed intakegesprek en ook een test en meteen behandeling en dit werd nog een keer herhaald. Tweede keer had ik al bijna geen last meer, alleen met recht gaan zitten. Het voelde echt als een wonder. Charlotte heeft gouden handen ik ben er vanaf en de misselijkheid en druk in mijn hoofd waren ook meteen verdwenen. Vandaag op controle geweest en het is weg ik ben Charlotte eeuwig dankbaar.

Monique

Al jaren heb ik met regelmaat last van een vorm van evenwichtsstoornis. Deze zorgt ervoor dat ik op sommige momenten duizelig ben en dat hindert mij. Niet alleen in de dagelijkse gang van zaken thuis, maar ook in het verkeer. Het gevolg is onzekerheid, waardoor ik nóg meer angst heb en zelfs niet meer op de fiets durfde te stappen. Via de huisarts kwam ik bij PhysioBalance terecht. Werkelijk een openbaring voor mij. Door middel van behandeling gericht op de evenwichtsorganen in het oor én oefeningen om thuis te doen, ben ik geheel genezen van mijn duizeligheid en weer in staat om normaal te functioneren. Dankzij deze behandeling heb ik weer een groot deel van mijn zelfvertrouwen terug.

José

In januari 2019 kwam ik via een doorverwijzing van de kno-arts bij Charlotte. Als bijwerking van antibiotica had ik al enkele maanden last van evenwichtsproblemen. Ik had moeite met het verwerken van visuele en auditieve prikkels, werd snel misselijk en duizelig i.c.m. hoofdpijn. Dit beperkte mij erg in mijn dagelijks functioneren, zowel qua werk als privé. Charlotte heeft me geholpen om door gerichte dagelijkse oefeningen weer steeds meer prikkels aan te kunnen en daarmee stabieler te worden in het bewegen, ook in drukkere omgevingen. De combinatie van gerichte oefeningen en coaching gericht op mijn specifieke situatie heeft me enorm geholpen. Charlotte nam de tijd om te onderzoeken wat voor mij werkt, ze legde precies uit waarom een bepaalde oefening kan werken en ook waarom het soms niet lukte. Ze heeft me geholpen om door te zetten, ook als dat soms moeilijk was. Ik ben nu zo goed als klachtenvrij, maar weet ook waar mijn zwakke punten liggen en wat ik daarmee kan doen.

Anoniem

Na een virus op mijn evenwichtsorgaan 4 jaar geleden, ben ik uiteindelijk via het Duizeligheidscentrum in Apeldoorn bij Charlotte terechtgekomen. Na 3,5 jaar van elke dag niet lekker voelen, misselijkheid, slecht zicht en vermoeidheid, heeft Charlotte mij mijn “normale” leven weer teruggegeven door middel van dagelijkse, eenvoudige oefeningen. Charlotte luistert heel goed naar je klachten, kan deze tot in detail verklaren en geeft hele praktische tips, ook voor dagen dat het wel eens wat minder gaat. Na een lange zoektocht, waarbij mijn klachten vaak werden afgedaan als “stress”, was het voor mij ook heel belangrijk om echt gehoord te worden. Ik ben Charlotte enorm dankbaar voor haar hulp en begeleiding.

Claudia

Ik ben in augustus 2018 in het ziekenhuis beland met een bacteriële infectie. Deze is behandeld met antibiotica en hebben mijn evenwichtsorganen aangetast. Ik had en heb last van evenwichtsstoornis en wilde hulp bij het verbeteren van mijn evenwicht. Op internet een fysiotherapeut gezocht in de regio. Zo ben ik bij Charlotte terecht gekomen.
Zij heeft mij goed geholpen en regelmatig nieuwe opdrachten gegeven om mijn evenwicht te verbeteren. Dit is goed gelukt. Ik loop en fiets weer veel stabieler. Mijn evenwicht zal nooit zo goed meer worden als voor die tijd, maar Charlotte heeft mij oefeningen meegegeven, die ik regelmatig moet blijven doen om mijn evenwicht zo goed mogelijk te laten blijven. Ik ben haar dankbaar voor de tijd, die zij voor mij heeft genomen.

Jos

Via de huisarts ben ik in contact gekomen met PhysioBalance dus met Charlotte. Ik had al een poos duizelingen en werd steeds onzekerder. Ik liep als een dronken vrouw op straat en durfde niet meer te fietsen of auto te rijden. Charlotte nam alle tijd voor mij en luisterde heel aandachtig. De eerste behandeling was erg fors en was ik er beroerd aan toe, zodat ze mij naar huis heeft gebracht. Ontzettend lief en heel attent. Nu na 9 behandelingen ben ik de duizeligheid kwijt en doe weer alles. Wat ben ik blij dat ik naar haar verwezen ben. Charlotte is een vrouw met echte aandacht voor je en legt alles heel goed uit zodat je als leek begrijpt wat je mankeert en wat ze gaat doen en dat is goud waard. Ze heeft me ook oefeningen meegegeven, die ik trouw doe en mocht er iets zijn dan kan ik altijd bij haar terecht en dat geeft een heel goed gevoel. Charlotte bedankt, want het was hardnekkig bij mij.

Thea

Op advies van mijn huisarts ben ik naar PhysioBalance gestuurd bij Charlotte Houtackers. Ik had last van mijn nek en wat duizeligheid. Ze luisterde goed naar mijn klachten en kon mij wel behandelen. Ook kreeg ik wat oefeningen mee voor thuis. Daar heb ik ook veel aan gehad. Ik zou tegen iedereen willen zeggen heb je klachten ga naar PhysioBalance.

Diny

In januari 2019 kreeg ik plotseling een aanval van draaiduizeligheid, die 3 dagen aanhield, conclusie neuritis vestibularis. Heb mij nog nooit zo ziek gevoeld. En de weken daarna bleef ik duizelig, had erg veel klachten. Ik kwam door een lotgenoot bij Charlotte terecht, zij heeft mij ontzettend goed geholpen, zeer bekwaam, ze heeft mij gerichte oefeningen meegegeven en heb thuis veel geoefend. Langzamerhand werd ik weer zeker van mezelf. Zelfs na de behandelingen houdt ze nog contact met je, super!

Anoniem

Ik ben enorm blij dat ik van de neuroloog de tip kreeg om bij jou langs te gaan, was al een behoorlijke tijd erg duizelig en flink ziek daardoor, kon niets meer ondernemen, werd daar ook heel onzeker van. Ik ben nog verbaasd dat het zo snel resultaat gaf, heb nu geen last meer, kan weer lekker sporten en zwemmen en ga weer op vakantie! Hartelijk bedankt nog, ook voor je betrokkenheid.

Toon

Na 2 maanden duizelig te zijn geweest kwam ik via een doorverwijzing van de KNO-arts bij Charlotte terecht. Ik had tijdens aanvallen van duizeligheid angst om te vallen. Vanaf de eerste sessie voelde ik weer meer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Charlotte legde mij uit dat je met duizeligheid prima kunt leren omgaan. Ze gaf mij verschillende oefeningen op die ik ‘gewoon door de dag heen’ kon doen. Je hoeft er niet speciaal tijd voor te maken, iets wat mij enorm aanspreekt. En het helpt echt. Naast het vertrouwen van Charlotte wat erg steunend was kreeg ik ook weer vertrouwen in mijzelf dat ik met duizeligheid prima kan functioneren. Ik ben niet van de klachten af, maar kan deze nu veel beter hanteren.

Lia

Ruim 2 jaar geleden heb ik een grote operatie gehad en sindsdien had ik last van draaiduizeligheid. Ik dacht dat ik gewoon tijd nodig had om op te knappen. Ik was moe en onzeker met lopen en ik ben ook een paar keer gevallen. De huisarts stuurde mij naar de KNO-arts en die vertelde mij dat ik last had van oorkristalletjes. De KNO-arts heeft mij doorgestuurd naar Charlotte. Ik wist helemaal niet dat er iets aan te doen was! Zij heeft mij onderzocht en toen bleek dat ik de losse oorkristalletjes in mijn beide evenwichtsorganen had! Na drie behandelingen was ik van de duizeligheid af. Ze had alle tijd voor mij en ik vond het erg prettig bij haar. Achteraf gezien had ik er niet zo lang mee door moeten lopen, maar ik ben heel blij dat ik nu weer goed kan fietsen en autorijden.

Thea

Met flinke last van draaiduizeligheid/labyrinthitis belandde ik bij PhysioBalance. De werkwijze van Charlotte is deskundig en erg prettig. Ze vraagt je ‘t hemd van je lijf maar weet daardoor goed wat er precies speelt en wat daarvoor de adequate behandeling is. Een goede en professionele ervaring!

Anoniem

Op advies van mijn huisarts ging ik met duizeligheid en frequente hoofdpijnklachten naar Charlotte Houtackers aan de Groesbeekseweg. Ik voelde me meteen bij haar op mijn gemak omdat ze goed kan luisteren en zich inleven in mijn klachten. Na twee specifieke behandelingen was de duizeligheid weg en na een driemaandelijkse therapie waren ook de hoofdpijnklachten  zo goed als verdwenen. Ik kreeg adviezen en tips hoe ik met eventueel toekomstige klachten zou kunnen omgaan. Charlotte is vriendelijk, betrokken en heel professioneel. Ik kan iedereen die met hoofdpijn of duizeligheid/evenwichtsklachten tobt, aanraden om contact met haar op te nemen.

Josee

Ik werd door mijn huisarts doorverwezen naar Charlotte, omdat ik een aantal dagen last had van draaiduizeligheid, die begon met duizelig worden bij het omdraaien in bed tot zo duizelig zijn dat ik met een dronkenmansgang bij de huisarts belandde. Deze verwees me door naar PhysioBalance, omdat we een week later op vakantie zouden gaan en ik niet wist of ik de reis moest annuleren.
Na een uitgebreide intake en vragenlijsten die ik tevoren opgestuurd kreeg en ingevuld mee moest brengen, volgde een even uitgebreid onderzoek, waarbij BPPD gediagnosticeerd werd. Tot mijn grote verbazing was ik met 2 behandelingen van de klachten af. Charlotte legt tijdens onderzoek en behandeling op een prettige en professionele wijze uit, wat er aan de hand is en wat ze vervolgens gaat doen. Daarbij gebruikt ze zelfs een camera, zodat ik via geregistreerde oogbewegingen op de video, zelf ook mee kon kijken naar wat ze diagnosticeerde.
Ik ben erg tevreden over haar deskundigheid, die tot uiting komt in de prettige manier waarop ze behandelt en zal haar dan ook zeker aanbevelen bij vrienden of kennissen, als deze te maken krijgen met symptomen van duizeligheid.

Dorothé

Anderhalf jaar geleden ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik altijd hoofdpijn had. Na vele flesjes neusdruppels, een antibioticakuur, een voorhoofdsholtescan en een MRI scan, werd niets gevonden. Het zou spanningshoofdpijn zijn. Er werd gezegd, het gaat over maar we weten niet hoe en niet wanneer. Daar heb je wat aan als je altijd hoofdpijn hebt. Via via werd ik gewezen op PhysioBalance en kwam ik bij Charlotte terecht. Charlotte praat met je en luistert ook echt naar wat je zegt. De eerste behandeling bracht al meteen veel verlichting en nu na 7 behandelingen ben ik hoofdpijnvrij. Ik vind het geweldig wat Charlotte voor elkaar heeft gekregen en ik ben heel blij dat ik naar haar ben gegaan.

Wilma

Ik kreeg acuut last van draaiduizeligheid t.g.v. een neuritis vestibularis. Na een week zouden de klachten nagenoeg over moeten zijn, maar dat was bij mij niet het geval. Toen ben ik in contact gekomen met PhysioBalance en had al snel een afspraak. Na onderzoek bleek ik last te hebben van BPPD.
De therapie heeft me geweldig geholpen. Ik bleek al jaren last te hebben van BPPD zonder dat ik wist wat het was, laat staan dat ik wist dat er ook wat aan te doen was. Na de neuritis was het erger geworden. Ik kreeg een goede uitleg over de te volgen stappen en na een aantal behandelingen ben ik het duizelige gevoel kwijt geraakt. Het draaierige gevoel bij het opstaan en het gaan liggen, iets waar ik al  jaren last van had, is nu ook verdwenen.
Mijn complimenten voor de aandacht en de tijd die er aan besteed werd, maar vooral ook de professionaliteit, ik voelde me in goede handen. Ik zou zeker PhysioBalance aanbevelen aan anderen met vergelijkbare problemen.

Maria

In September 2016 kreeg ik een aanval van neuritis vestibularis en heb hier helaas 1 1/2 jaar mee rondgelopen voordat ik van de huisarts, na lang zeuren of er echt niets aan te doen was, het telefoonnummer van PhysioBalance kreeg. Het eerste telefoongesprek gaf mij een goed gevoel en ik dacht “Charlotte gaat mij helpen, dat voel ik”.
En zie hier, na 10 behandelingen – want ik had een zeer zware neuritis vestibularis met een BPPD – ben ik weer de oude. Ik lach weer, bruis van energie, werk weer als vroeger, voel me lekker etc. Kortom: er is weer “evenwicht” in mijn leven. Daarom, Charlotte, bedankt voor je deskundige begeleiding, aandacht, betrokkenheid, openheid maar vooral een thuis gevoel door jouw omgang met de patiënt. Nogmaals dank.

Theo

Deskundig en betrokken!
Dus mocht je BPPD, een ontsteking aan je evenwichtsorgaan, last hebben van (onverklaarbare) duizeligheid óf een andere klacht met betrekking tot het evenwichtsorgaan hebben dan is zij je vrouw! Ik loop en fiets na weken weer zonder om te vallen, dus ik ben fan!

Hanneke

Back To Top