skip to Main Content

Informatie Corona virus

Update 10 mei 2020

N.a.v. het advies van het RIVM voor de opschaling van de fysiotherapie, heeft het KNGF (Genootschap Fysiotherapie) op 8 mei de richtlijn aangepast. Samen kunnen wij er dan voor zorgen dat de consulten op een verantwoorde en veilige manier kunnen plaatsvinden.

I.v.m. de Corona-crisis graag uw aandacht voor het volgende:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Is het antwoord op één of meerdere vragen ‘Ja’, neem dan z.s.m. contact met mij op. De afspraak wordt dan uitgesteld of indien mogelijk omgezet in een video-consult.

In de praktijk is een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen om het risico op besmetting te verminderen.

 • Kom indien mogelijk alleen. Een begeleidend persoon mag mee in de behandelruimte, niet in de kleine wachtkamer.
 • Neem uw eigen hoeslaken en een handdoek mee voor op de behandelbank
 • Bel aan op het tijdstip van de afspraak, niet eerder, i.v.m. kleine wachtkamer
 • In de praktijk wordt u gevraagd uw handen te desinfecteren
 • Maak geen gebruik van het toilet in de praktijk, houd hier rekening mee voordat u komt.
 • De therapeut draagt bij alle behandelingen een mondkapje en handschoenen (niet verplicht maar heeft mijn voorkeur)
 • Indien u zelf een mondkapje wenst te dragen tijdens de behandeling dan is dit verkrijgbaar voor €1 (contant)
 • Onderzoeks- en oefenmaterialen en oppervlakten worden na elke behandeling gedesinfecteerd.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Update 24 maart 2020

Vanavond is er meer duidelijkheid gekomen over de bepaling dat face to face behandeling alleen ‘na overleg met de verwijzer’ zou mogen plaatsvinden. De landelijke huisartsenvereniging (LHV) benadrukt dat de fysiotherapeut zelf inschat of het consult fysiek of online moet plaatsvinden. Dit advies is overgenomen door het KNGF en hier te lezen.

Beleid PhysioBalance: er wordt zoveel mogelijk via e-consulten gewerkt. Indien medisch noodzakelijk, dan kan, in overleg met de patiënt, wel behandeling in de praktijk plaatsvinden. Uiteraard gebeurt dit met de juiste beschermingsmiddelen.

Charlotte

Update 23 maart 2020

Vanavond zijn aangescherpte RIVM-richtlijnen voor de fysiotherapie bekend gemaakt. De behandeling van patiënten die géén symptomen van een coronabesmetting hebben, is niet meer zonder meer mogelijk. Ook iemand die geen klachten heeft, kan drager van het virus en dus besmettelijk zijn. Dit betekent dat vanaf dinsdag 24 maart zo min mogelijk de face to face behandeld wordt.

De beroepsvereniging KNGF heeft de triage aangescherpt. In dit advies wordt de mogelijkheid open gehouden om behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden, in overleg met de huisarts of specialist, voort te zetten, onder de voorwaarde dat de juiste beschermingsmiddelen daartoe aanwezig zijn.

PhysioBalance gaat e-consulten aanbieden via telefoon en beeldbellen. Dit is een evidence based en effectieve manier voor intake, onderzoek, diagnostiek, educatie en oefentherapie, waardoor u optimale gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg krijgt. De e-consulten zullen tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden, zie tarieven / vergoeding.

Patiënten die al in behandeling zijn bij PhysioBalance krijgen persoonlijk bericht over de mogelijkheid om in hun situatie de consulten via e-health te doen. Ook nieuwe patiënten zijn welkom en kunnen zich aanmelden voor een e-consult. Neem contact op voor een afspraak of meer informatie.

Tot slot wens ik u allen veel sterkte in deze bizarre tijd. Hopelijk komen we hier met z’n allen goed doorheen.

Charlotte

Update 15 maart 2020

De praktijk is vooralsnog open en u bent welkom voor behandeling. Het is zeer rustig in de praktijk, waardoor 1,5 meter afstand tot eventueel andere aanwezige cliënten in de wachtruimte in acht genomen kan worden.

Wanneer u hoest, verkouden bent en/of koorts heeft wordt u verzocht de afspraak te annuleren, liefst 24 uur van tevoren. Twijfelt u? Neem gerust contact op voor advies: 06-40306653 (liefst via whatsapp) of via info@physiobalance.nl.

In de praktijk zijn extra maatregelen van kracht om uw en mijn gezondheid te beschermen:

 • U wordt vriendelijk verzocht uw eigen badhanddoek mee te brengen naar de praktijk
 • Wij begroeten elkaar zonder handen schudden
 • Vóór de behandeling wordt u verzocht uw handen te desinfecteren (desinfectans is voorhanden in de behandelruimte)
 • In deze periode werk ik met handschoenen (bij elke patiënt een nieuw paar) en een chirurgisch mondkapje (vervanging na 3 uren, conform advies RIVM voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis)
 • Na elke behandeling worden bureau, behandelbank en deurklinken gedesinfecteerd

Indien de RIVM richtlijn voor ‘zorgmedewerkers buiten ziekenhuis’ verandert en een andere werkwijze vereist, dan wordt u hierover geïnformeerd via mijn website (of persoonlijk als u in behandeling bent).

Ik blijf mij inzetten om u zo goed mogelijk te helpen.

Charlotte Houtackers

Back To Top